понедельник, 23 февраля 2015 г.

Міжнародний день рідної мови

21 лютого представники всіх націй і народностей можуть відзначати Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній  конференції ЮНЕСКО, яка відбулася 17 листопада 1999 року.
Головна декларована мета Міжнародного дня рідноїмови — сприяння мовній різноманітності світу і стимулювання вивчення іноземних мов населенням різних країн. Крім того, ЮНЕСКО виступило за зближення культур і їх активну взаємодію, зокрема, в мовних питаннях, оскільки сааме мови вважаються важливим інструментом розвитку духовної спадщини планети.
В Селидівській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№ 82) провели свято Рідної мови з метою донесення засудженим інформацію про заснування Міжнародного дня рідної мови, формувати знання засуджених про шлях становлення рідної мови, прищеплювати і розвивати почуття патріотизму, національної гордості за мову, за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб; виховувати любов до рідної мови, бажання досконалоїї знати.
«Ми, українці – щасливі, бо маємо свою державу – Україну і свою рідну українську мову. Наша мова – одна з найрозвиненішихмов у світі. Вона барвиста, співуча й лагідна. Тожкожний з нас і всі ми гуртом маємоплекати й берегтинайкращуквіткурідноїземлі – українськумову.Усі ми знаємо, що зараз Українапереживаєскрутнічаси, але коженіз нас маєнадію, що ми всі разом відбудуємо нашу державу, зробимоїїмогутньою, багатою, сильною. Ми молимося за це Пресвятій Богородиці» - зазначив заступник начальника з соціально-виховної та психологічної роботи с засудженими майор внутрішньої служби В’ячеслав Волков.







Угренков Ігор,
заступник начальника відділу
соціально – виховної та психологічної роботи

Селидівської виправної колонії (№82)

Комментариев нет:

Отправить комментарий