среда, 25 апреля 2012 г.

КОБЗАРЕМ МИ ЙОГО ЗВЕМО


         «Взірцем для кожного українця є Шевченко. Без нього не мислимо себе як народ, як нація. Народ, котрий спородив такого справдешнього генія, гідний того, щоб на повний зріст стояти з відкритим чолом як рівний з рівними серед найповажніших світових націй» - так писав поет Борис Олійник.
       До 198-ї річниці з дня народження видатного сина українського народу - Тараса Григоровича Шевченка у Селидівській виправній колонії (№82) відбулися святкові заходи.
      Проведено інформаційну годину присвячену життєвому шляху поета, у загальноосвітньому закладі та бібліотеці установи були організовані експозиції присвячені творчості  Т.Г. Шевченка: виставки творів Кобзаря, репродукцій його картин,проведено читацьку конференцію. У кабінеті української літератури відбувся урок-бесіда «Думи мої, думи мої…», який відкрила заступник директора  Селидівської вечірньої загальноосвітньої школи № 11 – вчитель української літератури  Л.О. Король.
    Учні більше дізналися про невідомі сторінки життя Т.Г. Шевченка, вшанування його особистості за межами України.
    На уроці декламувались вірші Кобзаря та була проведена вікторина, в ході якої засуджені показали непогані знання  творчості поета.
    Заходи допомогли відчути красу та велич українського слова, поглибили переконання, що Тарас Григорович – гордість і слава України.


Прес-група Селидівської ВК (№ 82)

Комментариев нет:

Отправить комментарий