среда, 25 апреля 2012 г.

Христос Воскрес!


Благодать, що сходить із Небес,
радує усіх – Христос Воскрес !
    
       Мабуть, жодне з мирських і релігійних свят не дарує стільки радості, як Великдень. Воскресіння Христове відзначається навесні, коли земля закосичується свіжою зеленню та первоцвітом. І цей природний стан відродження, оновлення утверджує нас у вірі, що життя людське не обривається, як нитка, що воно у своїй тривалості сповнене глибокого змісту і значення.
    Доторкнутися до таїни неземного світла і слави Христового Воскресіння мали змогу засуджені Селидівської виправної колонії № 82. Пенітенціарне служіння, що проводять в колонії представники семи релігійних конфесій,  сприяє духовному відродженню засуджених , зміцненню їхньої віри в добро, прагненню жити за високими моральними цінностями. Саме тому адміністрація установи завжди радо відчиняє двері перед священнослужителями і проповідниками, які проводять духовно-просвітницьку роботу із засудженими, надають допомогу в оформленні Храму Розсудливого розбійника Раха, молитовних кімнат, приймають участь у проведенні культурно-масових заходів, які охоплюють понад двісті осіб.
      На честь Великодня ченці Свято-Успенського Ніколо-Василівського монастиря провели святкову літургію та пригостили прочан освяченими у монастирі пасками та крашанками а служителі Християнської місії «Євангельське милосердя» організували для засуджених святковий концерт.
      Засуджені установи прийняли активну участь у проведенні конкурсу художньо – прикладної творчості «Промінь Христового Воскресіння» , оголошеного управлінням соціально-виховної та психологічної роботи Державної пенітенціарної служби України. Адже для багатьох тюремних аматорів це шанс яскраво заявити про свою творчу особистість, виразити власне бачення та розуміння цього величного християнського свята. Кращі роботи будуть направлені на виставку до Києва, де на них зможуть подивитись не тільки працівники та гості ДПтСУ а й пересічні громадяни. І це є важливим фактором у формуванні суспільної думки стосовно життя та світогляду засуджених.


Ігор Подобінський - практичний психолог 
Селидівської ВК(№82) УДПтСУ у Донецькій області

Комментариев нет:

Отправить комментарий