вторник, 26 мая 2015 г.

Донецькою обласною прокуратурою було здійснено перевірку дотримання прав засуджених Селидівської виправної колонії (№82) та їх родичів на отримання інформації про порядок відбування покарання

Донецькою обласною прокуратурою було здійснено перевірку дотримання прав засуджених   Селидівської виправної колонії (№82) та їх родичів на отримання інформації про порядок відбування покарання , звернення зі скаргами зауваженнями та пропозиціями до органів і установ державної влади.
    Робота з прийому засуджених та громадян в установі організована згідно вимог наказу Міністерства юстиції України.  На підставі положення в установі працює постійно діюча комісія, склад комісії затверджений наказом начальника колонії.
    Всі письмові звернення громадян, які надійшли в установу централізовано реєструються уповноваженими посадовими особами.  Права громадян на особисте викладення аргументів особі, що перевіряє заяву чи скаргу, ознайомлення з матеріалами перевірки, надання додаткових матеріалів, одержання письмової відповіді про результати розгляду скарги згідно Закону України «Про звернення громадян» не порушувались.
      Відповіді на звернення та скарги своєчасно доводяться до засуджених під підпис та долучаються до особових справ, один примірник залишається у засудженого. Засудженим надається можливість давати пояснення, вести листування, звертатись з пропозиціями та заявами рідною мовою, та отримувати відповіді мовою звернення.
      Прокурором відділу з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях Донецької обласної прокуратури Александровим В.М. та старшим помічником Селидівського міжрайонного прокурора Гавриловим В.В. було проведено прийом засуджених установи з особистих питань. На всі запитання засуджених було надано вичерпні відповіді.


 Відділ СВПР Селидівської ВК(№82)


Комментариев нет:

Отправить комментарий