вторник, 19 мая 2015 г.

В Селидівській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області №82 проходить консервування щавлю.

В Селидівській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№82) проходить консервування щавлю з метою компенсації нестачі вітамінів А і С в добовому раціоні харчування засуджених та зниження рівня захворюваності і профілактики авітамінозу у весняно-літній період 2015 року.
      Під керівництвом начальника їдальні засуджені (робітники) овочевого цеху  для консервування придатне свіже листя щавлю, попередньо перебирають і звільняють від сторонніх домішок.
     Відсортовану сировину ретельно миють, дають стекти воді викладають в посудину і додають воду. Ставлять на вогонь, кип’ятять декілька хвилин, в гарячому вигляді розфасовують в банки. Наповнені банки накривають, встановлюють у посудину з підігрітою водою і стерилізують.
     На теперішній час було законсервовано близько 150 кг щавлю, що позволить в майбутньому компенсувати не тільки нестачу вітамінів, а і поліпшити смакові властивості їжі.




Гречко Олександр,
Начальник їдальні для засуджених Селидівської

виправної колонії УДПтС України в Донецькій області (№82)

Комментариев нет:

Отправить комментарий