четверг, 21 мая 2015 г.

У Селидівській виправній колонії УДПтС України вивчили Указ Президента України від 21.04.2015 року «Про порядок здійснення помилування»

З метою виконання нормативно-правового законодавства України, нормативно-правових  документів та  вказівок ДПтС України у відділі по контролю та виконанню судових рішень Селидівської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№82) щотижня проводяться заняття в системі службової підготовки.
        Так, у травні 2015 року було проведено заняття з вивчення Указу Президента України від 21.04.2015 року «Про порядок здійснення помилування», що є одним із напрямків кримінальної політики, в якому знаходять своє відображення принципи гуманізму та економії заходів кримінальної репресії,  звільнення осіб від кримінальної відповідальності і покарання внаслідок їх звільнення від покарання на підставі акта про помилування (так звана персоніфікована амністія) є актом гуманізму, милосердя і водночас довіри до осіб.
        Помилування - це акт (указ) глави держави, за яким певна особа повністю або частково звільняється від покарання, або до неї застосовується більш м'яке покарання або ж з особи знімається судимість.
        Так, співробітниками відділу ВКВСР Селидівської виправної колонії №82 у 2015 році було направлено матеріали до Адміністрації Президента України  на засудженого Ковтун А.В., щодо застосування до нього Закону України «Про помилування». Наразі матеріали знаходяться на розгляді для подальшого винесення рішення.





Красовський Руслан,
Начальник відділу по контролю за виконанням судових рішень
Селидівської виправної колонії УДПтС України
в Донецькій області (№82)



Комментариев нет:

Отправить комментарий