среда, 7 октября 2015 г.

У Селидівській виправної колонії управління державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№82) був введений в експлуатацію цифровий флюорограф «Титан 2000».


       В наш час плівкова флюорографія поступово замінюється цифровою. Цифрові Методи дозволяють спростити роботу , зменшити променеве навантаження на пацієнта і зменшити додаткові матеріали.
       Так в 2011 році в грудні у Селидівській виправній  колонії управління державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№82) був введений в експлуатацію цифровий флюорограф «Титан 2000». На апараті проводимо рентгенологічні дослідження всіх частин тіла (голова, кінцівки, грудна клітка, ребра, придаткові пазухи носа, щелепи). Швидкість  отримання знімків і якість дозволяє обстежити велику кількість засуджених.         За період 2014 року у СВК _82 було обстежено 1412 засуджених. За 8 місяців 2015 року обстежено 1117 засуджених. Часто, тільки завдяки масовій флюорографії , вдається вчасно виявити нові випадки туберкульозу. У 2015 році було виявлено 3 нових випадки захворювання на туберкульоз. Щорічне флюорографічне обстеження миє захистити засуджених від смертельно небезпечних хвороб, т. к. вчасно виявлений туберкульоз і рак легенів, часом єдиний шанс на виживання і одужання.
        Вчасно пройти флюорографію органів грудної клітки – означає убезпечити себе , виключивши вірогідність того, що у вашому організмі не пустила  корені страшна  недуга – туберкульоз.

Гусакова Любов,
Рентген лаборант медичної частини
Селидівської виправної колонії УДПтС
України в Донецькій області (№82)

Комментариев нет:

Отправить комментарий