З метою збереження моркви та компенсації
нестачі вітамінів групи В та С, Е,
К, РР в добовому раціоні харчування засуджених та
зниження рівня захворюваності і профілактики авітамінозу у весняно-літній
період 2016 року в їдальні Селидівської виправної колонії (№82) проводиться
консервування свіжої моркви.
Морква є
рідкісним виключенням з правил - у консервованому вигляді вона містить більше
корисних речовин, ніж у сирому. Як зазначають західні фахівці, відразу після консервування
моркви рівень антиоксидантів в ній підвищується і зростає в перший тиждень її
зберігання. Після місяця зберігання моркви в ній все ще міститься більше
корисних речовин, ніж у свіжій. Фахівці пояснюють це тим, що при зберіганні
консервованої моркви утворюються нові хімічні сполуки з високими
антиоксидантними властивостями.
Під керівництвом начальника
їдальні засуджені (робітники) овочевого цеху
для консервування моркви, попередньо сортують, видаляють пошкоджені частини,
миють, дають стекти воді, чистять і бланширують у гарячій воді з додаванням
столової солі (20 г
солі на 1 л
води). Бланшировану моркву викладають у банки і заливають гарячою заливкою.
Законсервована морква дозволить
в майбутньому компенсувати не тільки нестачу вітамінів, а і поліпшити смакові
властивості їжі.
Кононенко Сергій,
Заступник начальника Селидівської ВК (№82) з інтендантського та господарського
забезпечення.
Комментариев нет:
Отправить комментарий