четверг, 3 сентября 2015 г.

У Селидівській виправній колонії УДПтС України в Донецькій області (№82) готові отримувати знання.

В Селидівській виправній колонії № 82 Управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області 01.09.2015 року пройшли урочисті заходи, присвячені Дню знань.

Перше вересня, день знань, перший дзвоник, букети квітів вчителям. Сьогодні в Селидівській ВК-82 знову приступили до навчання в вечірній школі 161 учень, більша частина з яких далеко не юнаки. Але вчитися ніколи не пізно, навіть в місцях позбавлення волі наздоганяти колишні шкільні прогули.
В ізоляції, що правда, класична схема із дзвониками, звісно , працює дещо інакше. Адже канікули тут обходяться без поїздки з родичами на море. Відпочинок від навчання – це лише трохи більше вільного часу і не більше того. Можливості реалізувати свій потяг до знань не може бути позбавлений ніхто.
З 1 вересня навчальний процес також розпочався і в професійно – технічному закладі установи. В навчальних групах почалась підготовка 300 фахівців за професіями: електрозварник , слюсар – збірник, електрик та інші.
В обох навчальних закладах були проведені святкові мітинги присвячені Дню знань. В урочистостях взяли участь представники спостережної комісії Селидівської міської ради, Курахівського професійно- технічного коледжу № 129, Селидівської змінної загальноосвітньої школи № 11. Згідно з подіями в нашій державі, 2015 – 2016 навчальний рік у вечірніх класах школи та професійно – технічному закладі установи, за бажанням учителів та адміністрації установи, розпочався за концепцією національно – патріотичного виховання засуджених, любові до рідної країни, демократію, та добробут нашої Держави.
Перше вересня для засуджених учнів будь якого віку – це не привід для зітхання за партою за літом, що пройшло. Це гарний і цілком реальний шанс знайти своє місце в суспільстві, бути повноправною людиною та громадянином!
        





Інспектор відділу СВПР Селидівської
виправної колонії управління Державної
пенітенціарної служби України в Донецькій області № 82

старший лейтенант внутрішньої служби                                               О.В. Стецик

Комментариев нет:

Отправить комментарий