четверг, 3 декабря 2015 г.

ОСНОВНА ОРГАНІЗАЦІЙНА ЛАНКА

        Одним із основних способів виправлення засуджених є виховна робота, яка покладена на відділи соціально-виховної та психологічної роботи установ виконання покарань.
        На практичному семінарі, який проводив у Селидівській виправній колонії (№82)  заступник начальника управління Держдепартаменту у Донецькій області Єрофєєв В.О., взяли участь заступники начальників із соціально-виховної та психологічної роботи, інспекторський склад, начальники відділень соціально-психологічної служби та психологи  установ області.
   Учбові збори розпочались зі стройового огляду співробітників та обходу території установи, були оглянуті гуртожитки, де мешкають засуджені, їдальня, загальноосвітній навчальний заклад та Храм Розсудливого розбійника Раха..
    Господарі готувались до зустрічі ретельно. Чистота та порядок у приміщеннях говорить про життєвий устрій засуджених, а майже бездоганний вигляд обєктів установи свідчить про дбайливе ставлення співробітників до своєї роботи.
    Метою зібрання був обмін досвідом, здобутками і новими актуальними ідеями щодо форм та методів виховної роботи зі спецконтингентом, таких як: залучення засуджених до участі у програмах диференційованого виховного впливу, організація роботи методико-виховних рад установ, розвиток самодіяльних організацій (активу) засуджених, підготовка матеріалів на застосування до засуджених заохочувальних норм та передбачених законодавством пільг.
   Як підсумок - на семінарі було наголошено, що позбавлення волі має звести до мінімуму негативні наслідки ув’язнення з тим, щоб засуджені не втратили почуття самоповаги та особистої гідності. Адміністрація установ повинна сприяти зміцненню соціально-корисних зв’язків спецконтингенту з їх родичами та громадськістю, а також сприяти розвитку у засуджених навичок та схильностей, які допоможуть їм успішно включитися у життя суспільства після звільнення.



                                                      Заступник  начальника Селидівської
                                                  виправної колонії (№ 82) із СВПР

І.В. Волков

Комментариев нет:

Отправить комментарий