понедельник, 26 января 2015 г.

День Соборності України

В Селидівскій виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№ 82) сьогодні пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Соборності
День Соборності України — державне свято України. Відзначається щорічно, 22 січня, в день проголошення в 1919 році Акту возз'єднання Української народної республіки (УНР) і Західно-української народної республіки (ЗУНР) в єдину українську державу. Офіційний державний статус «День Соборності України» отримав в 1999 році.
22 січня 1919 року на Софійській площі прозвучали такі слова:
 « Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України - Галичина , Буковина, Закарпаття і прідніпрянська Україна - в одну Велику Україну. Наповнилися відвічні мрії, для яких жили й за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка. Віднині український народ, звільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української Держави на добро і щастя українського народу ... »
Нині на Україну випало багато випробувань і прикрощів. Пройшов рік, який приніс багато змін. Хочеться вірити, що цей рік буде для жителів Донбасу добрим і вдалим.
Колектив Селидівської виправної колонії УДПтС України в Донецькій області № 82 поздоровляє усіх українців з Днем Соборності. Це одне з найважливіших свят нашої країни, яке символізує те, що ми усі — це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити. Давайте ж ніколи, які б знегоди нас не чекали, про це не забуватимемо.








Відділ СВПР СВК – 82


Комментариев нет:

Отправить комментарий