четверг, 24 декабря 2015 г.

В Селидівської ВК управління ДПтС України в Донецькій області (№82) впроваджено спеціальну інформаційну комунікаційну систему для надання послуг зв’язку Internet засудженим

У другому півріччі 2015 року в Селидівській установі виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби в Донецькій області (№82) було надано засудженим перші тестові сеанси доступу до мережі Internet. З метою забезпечення права засуджених на користування глобальною мережею Internet Селидівською установою виконання покарань управління ДПтС України в Донецькій області (№82) співробітниками відділу ІТЗО, зв’язку та інформатизації спільно з відділом СВПР було виділено спеціальну кімнату, в якій засуджені можуть здійснювати сеанси доступу до мережі Internet.
Установою придбано спеціальний кінцевий пристрій на базі Lenovo A 3500 FL, який був підключений до спеціальної інформаційно-комунікаційної системи (СІКС) ДПтС України.
За допомогою кінцевого пристрою засуджені мають доступ до мереж рухомого зв’язку усіх операторів (провайдерів) зв’язку та доступ до мережі Інтернет, у тому числі можливість спілкування у відеочаті.
Проводяться роботи щодо розширення кола користувачів мережі Internet  серед засуджених. Якщо на початку тестових спроб користування  мережі Інтернет виявили бажанння лише 6 засуджених на теперішній час користуються 30 засуджених та ще 10 засуджених виявили бажання користуватися мережею Internet . Також особливу увагу було звернуто на правила користування таким пристроєм із врахуванням передбачених кримінально-виконавчим законодавством України прав та їх обмежень для засуджених й осіб, узятих під варту. Проводяться теоритичні заняття з правил користування засобами інформатизації та перевірка на практиці можливості використання пошукових систем мережі Internet . Заняття  надають засудженим можливість «не розгубитися» у різноманітному світі мережі Internet, та швидко знайти зацікавивши  їх  якісну інформацію.
 





Гаранич Микола,
Начальник відділу ІТЗО.Ю зв’язку та інформатизації
Селидівської виправної колонії УДПтС України в Донецькій області (№82)


Комментариев нет:

Отправить комментарий