вторник, 4 марта 2014 г.

Масляну відсвяткували в Селидівській виправній колонії (№82).

Масляна або сирний тиждень - народний святковий цикл, що зберігся ще з язичницьких часів. Свято символізує проводи зими і зустріч весни.
         Не залишили без свята і засуджених Селидівської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№ 82 ), які за участю представників ряду релігійних конфесій провели обряд зустрічі нового річного циклу – весни,  зі спаленням опудала Масляної як знищення всього старого, зношеного, старезного і звільнення місця для нового, молодого, кращого. Засуджені взяли участь в іграх, а до вечері їм приготували символ Сонця і пробудження – млинці з медом.
          В останній день Масляної, у неділю, у православних прийнято просити один в одного прощення. У храмі установи на вечірньому богослужінні здійснили обряд прощення, щоб вступити у Великий піст з доброю душею, з чистим серцем зустріти Великдень. На літургії читалося Євангеліє з частиною з Нагорної проповіді, де говориться про прощення образ ближнім, про піст,  про збирання небесних скарбів.


Прес-служба управління ДПтСУ в Донецькій області

Комментариев нет:

Отправить комментарий