понедельник, 10 сентября 2012 г.

ДЕНЬ ЗНАНЬ.


Перше вересня. День знань , перший дзвоник, букети квітів вчителям. Сьогодні в Селидівській ВК-82 знову приступили до навчання в вечірній школі 160 учнів , більша частина з яких далеко не юнаки. Але вчитися ніколи не пізно, навіть в місцях позбавлення волі треба наздоганяти колишні шкільні прогули .
         В ізоляції , що правда , класична схема із дзвониками , звісно , працює дещо інакше. Адже канікули тут обходяться без поїздки з родичами на море. Відпочинок від навчання – це лише трохи більше вільного часу і не більше того.
          Можливості реалізувати свій потяг до знань не може бути позбавлений ніхто. Навіть засуджена до довічного терміну увязнення людина має право отримати атестат.
          З 3 вересня навчальний процес також розпочався і в професійно – технічному закладі установи. В 15 навчальних групах почалась підготовка 300 фахівців за професіями : електрозварник ручного зварювання, слюсар із складання металевих конструкцій, слюсар-електрик, муляр, токар та машиніст (кочегар) котельні.
          В обох навчальних закладах були проведені урочисті заходи присвячені Дню знань.       Сьогодні усе своє серце віддають навчанню засуджених 28 вчителів та викладачів професійно-технічного навчання , які є справжніми професіоналами своєї справи.
          Згідно з рекомендаціями Міністерства освіти і науки України  проведено перший урок – «Від громадянина  України – до громадянина світу».
          Перший дзвоник для засуджених учнів будь якого віку – це не привід для зітхання за партою за літом , що пройшло. Це гарний і цілком реальний шанс знайти своє місце в суспільстві.


 Прес-група Селидівської                                    виправної колонії (№82)                

Комментариев нет:

Отправить комментарий