В Селидівській виправній колонії управління Державної
пенітенціарної служби України в Донецькій області (№82) проходить консервування
щавлю з метою компенсації нестачі вітамінів А і С в добовому раціоні харчування
засуджених та зниження рівня захворюваності і профілактики авітамінозу у
весняно-літній період 2015 року.
Під керівництвом начальника їдальні засуджені
(робітники) овочевого цеху для консервування придатне
свіже листя щавлю, попередньо перебирають і звільняють від сторонніх домішок.
Відсортовану сировину ретельно
миють, дають стекти воді викладають в посудину і додають воду. Ставлять на
вогонь, кип’ятять декілька хвилин, в гарячому вигляді розфасовують в банки.
Наповнені банки накривають, встановлюють у посудину з підігрітою водою і
стерилізують.
На теперішній час було
законсервовано близько 150 кг
щавлю, що позволить в майбутньому компенсувати не тільки нестачу вітамінів, а і
поліпшити смакові властивості їжі.
Гречко Олександр,
Начальник їдальні для засуджених Селидівської
виправної колонії УДПтС України в Донецькій області (№82)
Комментариев нет:
Отправить комментарий