понедельник, 30 ноября 2015 г.

В Селидівській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області №82 проходить консервування моркви.


           З метою збереження моркви та компенсації нестачі вітамінів групи В та  С, Е, К, РР в добовому раціоні харчування засуджених та зниження рівня захворюваності і профілактики авітамінозу у весняно-літній період 2016 року в їдальні Селидівської виправної колонії (№82) проводиться консервування свіжої моркви.
           Морква є рідкісним виключенням з правил - у консервованому вигляді вона містить більше корисних речовин, ніж у сирому. Як зазначають західні фахівці, відразу після консервування моркви рівень антиоксидантів в ній підвищується і зростає в перший тиждень її зберігання. Після місяця зберігання моркви в ній все ще міститься більше корисних речовин, ніж у свіжій. Фахівці пояснюють це тим, що при зберіганні консервованої моркви утворюються нові хімічні сполуки з високими антиоксидантними властивостями.
      Під керівництвом начальника їдальні засуджені (робітники) овочевого цеху  для консервування моркви, попередньо сортують, видаляють пошкоджені частини, миють, дають стекти воді, чистять і бланширують у гарячій воді з додаванням столової солі (20 г солі на 1 л води). Бланшировану моркву викладають у банки і заливають гарячою заливкою.
     Законсервована морква дозволить в майбутньому компенсувати не тільки нестачу вітамінів, а і поліпшити смакові властивості їжі.


Кононенко Сергій,
Заступник начальника Селидівської ВК (№82) з інтендантського та господарського забезпечення.


Комментариев нет:

Отправить комментарий