вторник, 22 апреля 2014 г.

Благодать, що сходить із Небес, радує усіх – Христос Воскрес !

       Мабуть, жодне з мирських і релігійних свят не дарує стільки радості, як Великдень. Воскресіння Христове відзначається навесні, коли земля закосичується свіжою зеленню та первоцвітом. І цей природний стан відродження, оновлення утверджує нас у вірі, що життя людське не обривається, як нитка, що воно у своїй тривалості сповнене глибокого змісту і значення.
    Доторкнутися до неземного світла і слави Христового Воскресіння мали змогу засуджені Селидівської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№82). Богослужіння, що проводять в колонії представники семи релігійних конфесій,  сприяє духовному відродженню засуджених, зміцненню їх віри в добро, прагненню жити за високими моральними цінностями. Саме тому адміністрація установи на чолі з начальником колонії полковником внутрішньої служби Віктором Грідасовим завжди радо відчиняє двері перед священнослужителями і проповідниками, які проводять духовно-просвітницьку роботу із засудженими, приймають участь у проведенні культурно-масових заходів, які охоплюють понад двісті осіб.
До святкування Великодня ченці Свято-Успенського Ніколо-Василівського монастиря влаштували святкову літургію та пригостили прочан освяченими у монастирі пасками та крашанками, а адміністрація установи організувала дозвілля засуджених, відбулись бесіди, організовано перегляд кінофільму, проведено спортивні змагання.
      Засуджені установи взяли активну участь у проведенні конкурсу художньо – прикладної творчості. Адже для багатьох засуджених це шанс яскраво заявити про свою творчу особистість, виразити власне бачення та розуміння цього величного християнського свята.



Прес-служба управління ДПтС України в Донецькій області

Комментариев нет:

Отправить комментарий